RUNE STØLÅS

rune.stolas@bt.no

Etter en omfattende ringerunde kunne skolens ledelse i går konstatere at ingen av de 700 elevene er direkte berørt av katastrofen. I dag var hele skolen samlet til minneseremoni i Olsvikhallen.

Stillheten senket seg raskt da rektor Lise Holsen Skei begynte sin appell. Med forståelige ord fortalte hun om jordskjelvet som fant sted i Asia i juleferien. Videre forklarte hun hva "en savnet" egentlig betyr, hva sorg er og hvorfor så mange norske var i området.

Sokneprest Nils Peder Kjetså var også til stede under seremonien.

— Det er lurt å snakke med noen om det som har skjedd. Eller dere kan tegne det dere tenker på, rådet Kjetså, før alle reiste seg og holdt ett minutts stillhet.

Berører alle

— Det er godt at alle får et innblikk i det som har skjedd. Også de mindre. Mange har fulgt med, og det berører jo egentlig oss alle, uttaler Christine Holstad Sæbø (15), elevrådsleder ved Olsvik skole.

Hun setter pris på at skolen tar seg tid til en slik seremoni, og er stolt av at alle elevene tok dette alvorlig. Olsvik skole er kombinert barne- og ungdomsskole, og består av ti klassetrinn.

I løpet av seremonien kom 30 elever inn med hvert sitt lys til minne om ofrene i Asia.

MINNES OFRENE: (F.h.) Anette Lundekvam, Ingrid Grønvig, Lina Agdestein, Andreas Bach og John Allan Aruljothy var blant dem som kom med levende lys under minneseremonien i Olsvikhallen i dag. I alt deltok 700 elever.
ARNE NILSEN