— Vi tar ikke velgere fra SPD, vi er et alternativ for dem som ellers ville blitt hjemme i skuffelse over den usosiale politikken SPD står for, sier Wolfgang Zimmermann.

Førstekandidaten til WASG, «Valgalternativ arbeid & sosial rettferdighet», i Nordrhein-Westfalen (NRW) avviser at alt han kan oppnå, er å sikre konservative CDU makten, og dermed en enda verre politikk, sett fra egen synsvinkel.

Få tror det nye landsomfattende venstrepartiet som ble startet i fjor kan lykkes med å komme over sperregrensen på fem prosent, og dermed ta plass i NRWs delstatsparlament. Men sikre er ingen.

WASG, med hovedsakelig frafalne sosialdemokrater, appellerer til mange som ikke ønsker å gå helt ut til ytre venstre-partiet PDS.

NRW ligger helt vest i Tyskland og er landets største delstat. Av 18 millioner innbyggere har 13,3 millioner stemmerett. Ifølge målingene vil en koalisjon av konservative CDU og liberale FDP ta makten fra sosialdemokratene (SPD) for første gang på 39 år.

For Gerhard Schröder og hans sosialdemokratiske regjering, er valget svært viktig. Schröder har tapt det ene delstatsvalget etter det andre, og mange mener at den røde høyborgen med Düsseldorf som hovedstad er en siste skanse kansleren ikke kan miste hvis han skal holde grepet, og ha en sjanse til å vinne neste års riksvalg.

<b>VI ER ET</b> alternativ til de som ellers ville blitt hjemme i skuffelse over SPD, mener Wolfgang Zimmermann, førstekandidat for det nye venstrepartiet WASG. Her i peptalk med en ung partiaktivist. <br/>FOTO: GORM K. GAARE