Det skriver Aftenposten.no.

Det hagler takstein og veltede trær over det meste av Danmark nå i kveld. En foreløpig stormtopp var ventet ved 20-tiden onsdag.

Ved 18.30-tiden lå stormsenteret over Aalborg.

Situasjonen er så ille at politiet på Nord-Skjelland fraråder bilister i Gribskov, Frederikssund og Helsingör mot å kjøre om de absolutt ikke må ut på veiene, melder bt.dk.

— Mot Østersjøen Høststormen traff først Nord-Jylland tidlig på ettermiddagen, før den fortsatte sørøstover mot København og Malmö. Sammen med et heftig nedbørsområde ventes den å komme inn over Bornholm i Østersjøen sent onsdag.

Samtidig meldes det om springflo og vannstand to meter over normalen flere stedet.

Det er heftig vått i Danmark, og mer skal komme.

Østersundsbroen er i kveld stengt etter at en tilhenger veltet. Det blåser med orkanstyrke i kastene, og flere personer skal ha blitt lettere skadet etter å ha blitt truffet av flyvende gjenstander.

- Også Sør-Norge Agder, Telemark og de sørligste delene av Vestfold og Østfold ble i ettermiddag berørt av det samme nedbørsområdet, men vinden var mer moderat.

— Dette er et meget kraftig værsystem, og fergetrafikken i området vil bli berørt, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorloogisk institutt på Blindern.

- SuperSpeed går

Foreløpig ser det ut som om stormen ikke får konsekvenser for Colorlines ferger fra Kristiansand og Larvik til Hirtshals. De skal inn og hente klokken 19.45 og 20.15.

— Bølgehøyden utenfor moloen er to-tre meter, og vindstyrken ved 19-tiden 20-sekundmeter. Jeg snakket med broen for ti minutter siden, og dette skal normalt ikke skape problemer for oss, sier direktør Odd Grønberg i Colorline til Aftenposten.no.

...også DFDS Heller ikke DFDS regner med problemer. De slakker litt av på farten til vinden har løyet, og så tar dette igjen slik at de kommer frem i rute.

— Pearl of Scandinavia seilte fra København nå i ettermiddag, mens Crown of Scandinavia er på vei sørover. Selv om det blåser, sørger stabilisatorene for at det ikke blir ille om bord, sier daglig leder Vivian Sivertseni DFDS.