Strømforsyningen er for det meste gjenopprettet, og mange skoler er gjenåpnet etter skjelvet som målte 6,7 på Richter-skalaen, og en lang rekke merkbare etterskjelv. Mirakuløst nok mistet ingen livet i det kraftige skjelvet.

De verste skadene var på øya Hawaii som er kjent som Den store øya, men det var også skader på Oahu der de fleste av Hawaiis 1,3 millioner mennesker bor.

Guvernør Linda Lingle erklærte katastrofetilstand for hele delstaten etter skjelvet søndag. Myndighetene har sendt ut en appell til befolkningen om å innrapportere materielle skader.

Hundrevis av private hjem fikk betydelige skader, men de verste skadene var på veiene som ble utsatt for jord— og steinskred og i mange tilfeller var blokkert, og havna på vestkysten. Hawaii er avhengig av å importere de fleste forbruksvarer med skip.

Det ble registrert skader også på turisthoteller på Hawaii-øya, men ikke panikk blant turistene.

USAs geologiske institutt opplyste at skjelvets episenter var om lag 25 mil fra hovedstaden Honolulu. Det ble fulgt av et etterskjelv som målte 5,8 på Richter-skalaen og deretter en rekke andre etterskjelv.

Det var i begynnelsen frykt for at jordskjelvet ville utløse en tsunami, men det ble raskt avvist av geologene.