En meningsmåling Washington Post og ABC News har gjort, bekrefter det frådende raseriet og den hatefulle stemningen som nå råder blant amerikanere.

Nedslakting

94 prosent mener president George W. Bush bør angripe land som skjuler hovedpersonene bak tirsdagens mareritt. Åtte av ti lar seg ikke hefte ved om angrepene resulterer i en langvarig krig.

— Jeg støtter en fullstendig nedslakting. Går vi til krig, er det fint. Du må gjøre det du må, sier Todd Niebling (20), en av de spurte i undersøkelsen.

— Jeg antar vi er i krig. Alt jeg kan si er Gud velsigne Amerika. Hvor melder jeg meg til tjeneste, spør 43 år gamle Michael Mitchell.

Delt på midten

Amerikanerne er delt på midten når det gjelder myndighetenes innsats for å forhindre katastrofen.

43 prosent mener alt som kunne gjøres, er blitt gjort. 44 prosent mener myndighetene har sviktet.

Et flertall er bekymret for flere terrorangrep i ukene som kommer, selv om de færreste frykter at de selv kan bli rammet. To tredeler er overbevist om at myndighetene vil være i stand til å forhindre liknende terror.

Meningsmålingen viser også at to tredeler er villig til å oppgi sivile friheter for å bekjempe terrorisme.

RUINHAUG: Redningsmannskaper kjemper febrilsk for å redde eventuelle overlevende i ruinhaugene av det som var World Trade Center. Scener som dette har resultert i hatsk krigsstemning i USA. FOTO: REUTERS