Sønnens uttalelse kommer rett etter at en FN-rapport har utpekt syriske sikkerhetsfolk for å stå bak drapet på den tidligere statsministeren.

– Vi i Libanon, Hariri-familien, har akseptert konklusjonen i FN-rapporten. Vi ber det internasjonale samfunnet fortsette sin støtte til at kommisjonen avdekker sannheten om drapet og stiller gjerningsmennene for en internasjonal domstol, sa den drepte statsministerens sønn Saad al-Hariri i en TV-sending fra Jeddah i Saudi-Arabia lørdag.

Statsminister Hariri og 20 andre ble drept i et bombeattentat i februar i år. FN-kommisjonen konkluderer med at drapet skjedde med sterk medvirkning fra syriske sikkerhetstjenestemenn, og sier at syriske ledere på høyt nivå har vært innblandet i drapet.

Beslutningen om å drepe Hariri «kunne ikke blitt gjort uten godkjenning av de høyest rangerte syriske sikkerhetstjenestemenn,» heter det i rapporten. Syria kaller anklagene falske.

Regjeringsmøte

Libanons regjering skulle lørdag møtes for å drøfte FN-rapporten om Hariri-drapet og de voksende kravene om at president Emile Lahoud må gå av.

Ifølge rapporten ringte en av de ansvarlige, Mahmud Abdel-Al, til presidentens mobiltelefon bare noen minutter før bombeangrepet som tok livet av Hariri og 20 andre mennesker. Lahoud avviser at han fikk telefon fra Abdel-Al.

Talsmenn for presidenten sier han vil fullføre sin termin, som utløper i 2007. Men flere grupper og partier krever hans avgang. Blant dem er Det muslimske brorskap, det kristne partiet Den nasjonale blokk og druserlederen Walid Jumblatt. – Det er tid for å betale tilbake, sier Jumblatt.

Den kristne opposisjonslederen Michel Aoun sier derimot at Lahoud ikke bør gå av. – Dette spørsmålet må ikke avgjøres på gatene, sier Aoun.

Sikkerhetsrådet

USAs president George W. Bush ber FNs sikkerhetsråd komme sammen raskt for å vurdere sitt svar på rapporten.

– Rapporten er dypt urovekkende, sa Bush, som tilføyde at han hadde bedt utenriksminister Condoleezza Rice kontakte FN og be om et møte i Sikkerhetsrådet «så snart som mulig» for å drøfte rapporten.

Storbritannias utenriksminister Jack Straw sa at rådets medlemmer ville vurdere sanksjoner mot Syria, men utdypet ikke hvor stor støtte eventuelle sanksjoner kunne få.

Russland er en langvarig alliert av Syria og har som et av de fem faste medlemmene av rådet vetorett.

Et regulært møte i Sikkerhetsrådet er planlagt tirsdag, men det er uvisst om Bush ønsker å avholde et møte på høyere politisk nivå.

Ikke hevn

Saad Hariri, som også opptrer som politisk etterfølger av faren, ba fra sin midlertidige residens i Jeddah i Saudi-Arabia om at FN opprettholder støtten til etterforskningen.

– Vi søker ikke hevn. Vi ønsker rettferdighet, sa han.

FNs generalsekretær Kofi Annan har forlenget etterforskningen med tre måneder. Det er ikke ventet noen form for aksjon før etter 15. desember.

USAs FN-ambassadør John Bolton sa at første punkt framover er å sikre at Syrias myndigheter samarbeider med FNs etterforsker, den tyske statsadvokaten Detlev Mehlis.

Tvil om rapporten

I FN er de første spørsmålene om rapportens troverdighet dukket opp etter at den siste utgaven av rapporten utelot navnene på broren og svogeren til Syrias president Bashar al-Assad i sentrale avsnitt om hvem som tok beslutningen om å drepe Libanons tidligere statsminister.

I en tidligere utgave av rapporten er den syriske presidentens bror, Maher Assad, og svogeren, generalmajor Asef Shawkat, navngitt i denne sammenhengen sammen med flere andre.

I den offentliggjorte rapporten er Shawkat navngitt i andre deler, men Maher Assad ikke er navngitt i det hele tatt.

Etterforsker Mehlis sier han utelot navnene da han fikk greie på at rapporten skulle offentliggjøres fordi han bare hadde ett vitne.