Stabssjef Rafael Vargas sa at Chávez «fortsatt vil være i presidentpalasset», og at sammensvergelsen mot ham var mislykket. Han sa at de militære styrkene fortsatt er lojale og har omringet palasset.

Etter enorme og voldsomme demonstrasjoner kunngjorde general Alberto Camacho Kairuz på militært TV i natt at det hadde vært et maktskifte. General Camacho gikk selv av som viseminister for sikkerhet tidligere på kvelden, etter at et titall andre offiserer anklaget Chávez for å være ansvarlig for at ti mennesker ble drept i demonstrasjonene tidligere på dagen, og krevde hans avgang. Også sjefen for hæren, general Efraín Vázquez, gikk ut mot Chávez.

Camacho sa at regjeringen til Chávez hadde gitt opp sine funksjoner, og at hele landet var under full kontroll av de væpnede styrkene. Tidligere president Carlos Andrés Pérez bekreftet overfor colombiansk radio at Chávez var avsatt.

Camacho, som var flankert av flere andre offiserer, sa at han ikke visste akkurat hvor Chávez var. Men han oppfordret en gruppe pansrede kjøretøyer som har omringet presidentpalasset til å trekke seg tilbake.

Tidligere gikk det rykter om at Chávez allerede hadde forlatt palasset i et av politiets helikoptre og fløyet til den internasjonale flyplassen, der et fly fra det statlige oljeselskapet ventet på ham. Hans kone skal også ha flyktet fra Caracas og reist til sin hjemby Barquisimeto. Opptil ti mennesker ble drept og rundt 80 skadd i sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av Chávez i voldsomme demonstrasjoner torsdag, etter tre dager med generalstreik som også har lammet Venezuelas viktige oljeeksport.

(NTB)