Serbias statsminister Zoran Djindjic sa på en pressekonferanse i Beograd lørdag at han var misfornøyd med den jugoslaviske hæren, fordi enkelte av dens sentrale medlemmer systematisk hadde hindret myndighetene i å utføre sine plikter.

Skyting Djindjic siktet åpenbart til det serbiske politiets to mislykkede forsøk på å arrestere Milosevic fredag og lørdag. Forsøkene endte i skyting mellom serbiske politistyrker og Milosevic-tilhengere. Minst to personer ble skadd i skuddvekslingen ved villaen til Milosevic tidlig lørdag morgen.

Den jugoslaviske hæren var raskt ute med å tilbakevise uttalelsen fra statsministeren, og sa i en kunngjøring at anklagen mot hæren var "falsk".

Ifølge den serbiske regjeringen har politiet fryktet konsekvensene av å storme eiendommen hvor Milosevic holder hus.

–Vi har etterretningsrapporter som forteller at det er store mengder ammunisjon, våpen og eksplosiver i residensen til Milosevic, sa Djindjic.

Den serbiske regjeringen appellerte også lørdag til bevæpnede sivile, som har slått ring om Milosevic, om å overlevere sine våpen til politiet på stedet.

Uten vann og strøm Samtidig som statsminister Djindjic holdt pressekonferanse snakket NTB med Kirkens Nødhjelps representant i Beograd, Leif Magne Helgesen, som befant seg ved villaen til Milosevic.

Helgesen sa til NTB at politiet merkelig nok hadde begynt å slippe Milosevic-tilhengerne fram til villaen igjen, etter at de tidligere på dagen ble jaget bort fra området.

Helgesen sa det var kommet enda flere Milosevic-tilhengere til villaen enn han hadde observert natten før, da politiet forsøkte å storme villaen, men måtte gi seg på grunn av væpnet motstand.

Leif Magne Helgesen fortalte at vann— og strømforsyningen til boligen til Milosevic var blitt kuttet, ifølge TV-selskapet Studio B i Beograd.

NTB

Les også: Milosevic: - Jeg går ikke levende i fengsel Politiet har ordre om å arrestere Milosevic