Rundt 300 soldater i pansrede kjøretøyer, lastebiler og bulldosere ble sendt til Moldavia i de østlige delene av landet, der hundrevis av landsbyer var isolert på grunn av snø og sterk vind og stengte veier.

— Snøstormene har vært de sterkeste som er registrert i Moldavia på over 40 år, sa sjefen for et lokalt værsenter. Noen steder nådde vinden hastigheter på 150 kilometer i timen samtidig som temperaturen sank til 15 kuldegrader.

En gruppe diplomater, blant dem den indonesiske og den libyske ambassadøren til Romania og nabolandet Moldova, som skulle besøke landet, har sittet fast på grensa til Moldova siden fredag på grunn av de stengte veiene.

Både i Moldova og Ukraina har snøen skapt kaos siden stormen begynte tidligere i uka.

I Hellas var øya Limnos fortsatt uten strøm for annen dag på rad lørdag på grunn av sterk vind og snø. Båten som skulle brukes til reparasjon av nedblåste kraftledninger, kunne ikke gå på grunn av høy sjø.

Mange landsbyer i fjellene i det nordlige Hellas var også fortsatt avstengt på grunn av snøstormen. I områdene nord for Aten var det lørdag ikke mulig å ta seg fram med bil uten snøkjettinger.

I det østlige Tyrkia ble seks skolegutter og tre voksne berget etter å ha sittet fast i en minibuss i 16 timer på grunn av snøstorm. Til sammen seks mennesker har mistet livet på grunn av stormen, og to er fortsatt savnet.