Det skjedde i Banepa, rundt 30 kilometer øst for hovedstaden Katmandu, da demonstranter prøvde å storme en politipost. Dermed er antall døde i den pågående protestbølgen oppe i tre.

Flere steder i landet ble det holdt mindre demonstrasjoner med krav om at kong Gyanendra må gjeninnføre demokrati.

I byen Bharatpur samlet folk seg på fem ulike steder og marsjerte mot en markedsplass tidlig søndag morgen.

– Demonstrantene kastet stein mot politiet og de svarte med tåregass. De er fortsatt i gatene og roper slagord mot kongen, sa Narayan Sharm, en lokal journalist, på telefon til nyhetsbyrået AFP.

Også i hovedstaden Katmandu var det demonstrasjoner søndag, og det endte med sammenstøt flere steder. Et titall mennesker er såret, ifølge Kashinath Adhikari, leder av Kommunistpartiet.

Ifølge offisielle tall er over 300 mennesker pågrepet, men representanter for opposisjonen sier at tallene er mye høyere.

Søndag er siste dag av en fire dager lang generalstreik som en allianse av sju opposisjonspartier har oppfordret til. Regjeringen til kong Gyanendra har på sin side gitt ordre om å skyte dem som bryter portforbudet og kutte mobilforbindelsen, og politiet har arrestert flere hundre mennesker den siste uka.

Kong Gyanendra grep makten eneveldig i februar i fjor. Han hevder dette var nødvendig fordi politikerne ikke hadde vært i stand til å knuse den maoistiske geriljaen som innledet et opprør for et tiår siden. Omkring 12.500 mennesker er blitt drept i konflikten.