Styrkene til Det libyske overgangsrådet (NTC) gikk lørdag inn i Gaddafis hjemby Sirte hvor de ble møtt av raketter og maskingeværild.

Drept og såret

— De har skarpskyttere på toppen av moskeene og på toppen av bygninger. De bruker både hus og offentlige bygninger, fortalte NTC-soldaten El-Tohamy Abuzein.

Svart røyk veltet ut over byen da revolusjonsstyrkene inntok Zafran-plassen omtrent en kilometer fra sentrum. Minst to av deres menn ble drept, mens 30 var såret, ifølge en lege ved et feltsykehus utenfor byen.

- Vil falle

Revolusjonssoldatene forsøkte seg med en knipetangsmanøver og rykket frem både fra sør og øst, med støtte fra NATOs kampfly. En av NTCs kommandanter ved byen spådde at Sirte ville falle i løpet av lørdagen.

Også Bani Walid i den libyske ørkenen ble forsøkt inntatt av overgangsrådets styrker. Helsepersonell opplyser at til sammen 30 soldater er drept i kampene her.

I Libyas hovedstad Tripoli ble det lørdag hørt flere kraftige eksplosjoner fra et område hvor det ligger en marinebase. En stor sky med svart røyk steg opp fra området hvor det smalt.