— Du er en sviker! En sviker mot landet ditt! Mannen er rasende. Synet av et irakisk flagg blant demonstrantene utenfor Capitol-bygget har fått ham til å koke over. Nå orker han ikke høre mer på motargumentene til de arabiskættede amerikanerne som holder flagget, og skynder seg nedover Congress Avenue, vekk fra demonstrasjonen.

En stund senere er hele flokken på vei i samme retning. Etter å ha protestert utenfor Capitol-bygningen, beveger tusen eller flere mennesker seg nå mot Colorado River. I forståelse med politiet blokkerer man alle seks kjørebaner på Congress-broen i halvannen time.

Spontan brookkupasjon

Når politiet så ber folk om å gå, bestemmer flere hundre seg for å bli. Rundt tretti stykker setter seg ned ved broens sørlige ende for å gjennomføre en sivil ulydighetsaksjon, mens politiet hentet inn flere busser med opprørsstyrker.

Slagordene runger over broen, akkompagnert av dundrende trommer. Mens politiet filmer demonstrantene, tenner de sittende lys og holder rundt hverandre.

Opprørspolitiet tar oppstilling og går sakte mot aksjonistene. De sittende blir omringet, bundet og kjørt til politistasjonen - noen blir slept eller båret bort. Ved hjelp av pepperspray og forsterkninger fortsetter politiet å presse demonstranter vekk fra broen.

Først to timer etter at demonstrantene inntok broen kan politiet åpne for trafikk igjen.

- Viktig signaleffekt

Mens det er mest ungdommer som lar seg arrestere, deltar også voksne og eldre i protestene i Austin. Blant dem med lengst erfaring i fredsaksjoner er Les Breeding, som til vanlig jobber for en av demokratenes representanter i delstatskongressen. Han tror det er mange som sympatiserer med aksjonistene.

— Jeg er sikker på at det er langt flere som motsetter seg krigen, men mange er ikke beredt til å delta i en protestaksjon, sier Breeding.

Han tror aksjonene har viktig signaleffekt.

— Det er viktig at alle i USA og resten av verden forstår at dette ikke er et forent folk som alle tror på krigen, sier han.