Frontene tilspisses i det solfylte landet "Down Under". Politikerne konkurrerer om å rope høyest, og forslagene er mange. Nå forsøker politikere også å mistenkeliggjøre kaptein Arne Rinnans motiver. Immigrasjonsminister Philip Ruddock mener kapteinen ikke hadde grunn til å sende ut nødsignal tirsdag kveld, og at han nærmest jukset for å få et påskudd til å seile inn i australsk farvann. ýHan overdrev situasjonen for å forsøke å komme til land, sa Ruddock. Statsminister John Howard fulgte opp. ýIngen, og jeg gjentar, ingen om bord trengte umiddelbar legebehandling.

Fjerne med makt Onsdag kveld fortalte både statsminister John Howard og utenriksminister Alexander Downer at de ville gjøre alt for å fjerne "Tampa" fra australsk farvann, uansett om de får flertall for lovforslaget om å fjerne "Tampa" med makt eller ikke. Statsminister John Howard kritiserte også sin norske kollega Jens Stoltenberg for at Norge ikke gjorde noe for å hindre at skipet seilte inn til australsk farvann. Howard orienterte Stoltenberg om at de kom til å sende inn spesialstyrker til skipet om dette skjedde. Problemet var bare at Howard var litt sein, troppene var allerede sendt.

Arbeiderpartiet mot Dermed fikk Howard kritikk i parlamentet fra opposisjonsleder Kim Beazley for ikke å ha tatt kontakt med Stoltenberg langt tidligere. Beazley, som leder det store Arbeiderpartiet, synes nå å distansere seg fra regjeringens behandling av saken. Biskoper fra både den anglikanske og den katolske kirken maner nå myndighetene til å la flyktningene slippe i land på øya, men lite tyder på at Howard-regjeringen vil gjøre det. Ikke minst siden 80 prosent av befolkningen støtter den harde linjen, bare uker før valget.