En talsmann for Nordalliansen sa samtidig at han er "100 prosent sikker" på at den ettersøkte al Qaida-lederen fortsatt er i fjellområdet øst i Afghanistan.

Nordalliansens styrker støtte tidligere søndag norsk tid sammen med arabiske tilhengere av Osama bin Laden. Ifølge talsmenn i Kabul ble det ble meldt om harde bakkekamper i Tora Bora-området.

— Osama har selv overtatt kommandoen over forsvarerne. Han og rundt 1000 av hans folk har klort seg fast i skogene i Spin Gar, etter at vi stormet alle deres stillinger i Tora Bora, hevdet Nordalliansens talsmann Mohammad Amin til nyhetsbyrået Reuters.

Hvor det er blitt av Talibans øverste leder mulla Mohammed Omar, var søndag fortsatt uklart. Ifølge en pakistansk avis forlot Omar Kandahar sammen med en liten gruppe Taliban-soldater fredag kveld etter at byen var blitt erobret av styrkene til Hamid Karzais, som skal lede overgangsregjeringen i Afghanistan. Omar skal ha søkt tilflukt i fjellene i nærheten, ifølge kilder i Taliban avisen har snakket med.

(NTB)