Regjeringen vakler i saken, skriver The Guardian.

De britiske katolikkenes religiøse overhode, erkebiskopen av Westminster kardinal Cormac Murphy-O’Connor, sier det vil være «en unødvendig tragedie» om tjenesten blir lagt ned, men at kirken ikke har rom for kompromiss i denne saken.

– Vi mener det ville være en urimelig, unødvendig og urettferdig diskriminering mot katolikker, hvis regjeringen står på sitt. Vi kan ikke gå med på at katolske adopsjonskontorer må handle i strid med kirkens lære, hvis de skal fortsette sitt arbeid, fastslår O’Connor.

En talsmann for statsminister Tony Blairs kontor innrømmet mandag at regjeringssjefen ennå ikke har bestemt seg for hva han skal mene. Sist helg gikk det sterke rykter om at både Blair og samfunnsminister Ruth Kelly heller mot katolikkenes standpunkt.

Statsministerens kone, den høyt profilerte advokaten Cherie Booth Blair, er katolikk, og Ruth Kelly er medlem av den omdiskuterte katolske organisasjonen Opus Dei. Loven som gir homofile par samme rett til å adoptere som heterofile, trer i kraft i april.