— Politiet har visse spor, men ønsker ikke å kommentere etterforskningen utover dette, får NTB opplyst hos politiet i Värmland mandag formiddag.

Etterforskningslederen vil trolig komme med mer informasjon i løpet av mandag ettermiddag.

Det var på Haganäset camping i Eda kommune at gutten skal ha blitt overfalt ved 21-tiden langfredag. Elleveåringen har forklart at han lekte ved et tre da noen kom opp bak ham og hengte ham opp etter halsen i et tau.Svensk politi har iverksatt en omfattende etterforskning i saken.

— Dette er en populær campingplass, så det var rundt 500 gjester der fredag. Men så langt har vi ingen vitner til hendelsen. Gutten lekte alene ved treet da én eller flere personer gjorde dette mot ham, sa pressetalsmann Leif Hultman til NTB søndag ettermiddag.

Ifølge svensk politi var tauet festet til treet fra før og ble brukt til lek og klatring av besøkende barn. De har foreløpig ingen teorier om hvorvidt gjerningsmennene var gjester på campingen eller om de kom utenfra.Elleveåringen har forklart at han har sett en person i hvit jakke og hvit trøye. Politiet mener saken kunne fått et tragisk utfall dersom ingen hadde kommet forbi.Etterforskerne har fortsatt med avhør og annen etterforskning mandag.

HENGT I TRE: Politiet har visse spor, men har ikke pågrepet noen for det de har karakterisert som et drapsforsøk på en elleve år gammel norsk gutt på Haganäset camping i Värmland langfredag. Gutten ble funnet hengt i et tre med et snøre rundt halsen og ble reddet av forbipasserende.
SCANPIX