De 200 kvinnene ble holdt fanget som sexslaver på bordeller, skrivernyhyetsbyrådet AP. President Cristina Fernandez overrakte søndag en menneskerettspris til 58-åringen.

Tidligere har den argentinske kvinnen fått prisen «Modige kvinner» fra USAs utenriksdepartement, overrakt av utenriksminister Hillary Clinton.

Trimarcos leting etter datteren Maria de los Angeles «Marita» Veron har ført henne dypt inn i en kriminell underverden der forbryterne blir beskyttet av korrupte politikere, dommere og politifolk.

sz061a8d.jpg

Fra bordell til bordell

Trimarcos historie startet i 2002. Datteren skulle til en legetime da hun forsvant. Etter at hun fikk lite hjelp av politiet, startet Trimarco å lete selv. Hun fikk tips om at datteren var blitt bortført og tvunget til sexslaveri.

Hun besøkte bordell etter bordell, fant ikke datteren, men kom over andre som ble holdt fanget og var tvunget til prostitusjon.

Trimarco hjalp kvinnene til å begynne et nytt liv og det som startet som en enslig kamp, er nå blitt en voksende organisasjon som har fått så stor innflytelse at argentinske myndigheter er blitt tvunget til å gripe inn.

I ett år har nå straffesaken mot 13 personer, tiltalt for å ha bortført Trimarcos datter Maria, pågått, skriver AP.

150 vitner

Trimarco var et av påtalemyndighetens viktigste vitner i saken, og hun var i vitneboksen i seks dager. Hun fortalte da om hvordan hun utga seg for å være en som rekrutterer prostituerte og gikk fra bordell til bordell og lette etter datteren.

Mer enn 150 personer har vitnet under rettsaken, og det er kommet frem opplysninger om hvordan Maria skal ha blitt bortført flere ganger.

En politimann fortalte at en dommer i flere timer forsinket utstedelsen av en ransakingsordre. Da politiet endelig kunne aksjonere mot bordellet der Maria skal ha vært, var hun borte.

Maria er fortsatt borte, men moren har ikke gitt opp.

— Lever for dette

sz061b00.jpg
SCANPIX

— Jeg lever for dette. Jeg har ikke noe annet liv og sannheten er at det er et veldig trist, dystert liv, som jeg ikke ønsker at andre skal oppleve, sier hun til AP.Marias datter Micaela er nå 13 år gammel og står ved bestemorens side i hennes kamp, som fortsetter.

— Jeg føler på meg at hun er i live og jeg har ikke tenkt å stoppe før jeg finner henne, sier Trimarco.

EN MORS SORG: Susana Trimarco med et bilde av datteren Maria.
SCANPIX