I dag fortsetter letearbeidet i Pakistan etter at minst 130 personer ble tatt av snøskred ved Siachen-breen, skriver Aftenposten.no.

— Noen er funnet, men det er for tidlig å si hvor mange som har omkommet, sier talsmann, generalmajor Athar Abbas, ifølge Guardian.

Abbas sier at de har hatt håp om å finne overlevende, og at det er svært sjeldent at snøras når militærbasen. Men så langt er ingen overlevende er funnet, til tross for at 150 soldater, hunder og helikoptere leter febrilsk. I pakistanske medier omtales de savnede allerede som døde.

En anonym militærkilde sier til en lokal tv-kanal at i hvert fall 30 er funnet omkommet.

Lå og sov

Snømassene er opptil 25 meter dype, og skredet var hele 1 kilometer bredt.

Det var klokken 05.45 natt til lørdag at 100-150 soldater og militært personell begravet i snøskredet. Siden raset kom så tidlig, antas det at soldatene lå og sov.

Blant disse skal det være omkring 124 militære, og 11 sivile.

Jeg kan ikke forstå hvordan et skred kan nå det stedet, det skal jo være trygt. Offiser til Guardian

Redningsarbeidet har gått sakte fordi det har vært vanskelig å få fraktet nødvendig utstyr og fordi været ikke har vært bra. Lørdag kveld måtte søket avsluttes da mørket falt på, men mannskapene er i gang igjen nå.

Gayarileiren regnes for å være inngangsporten for tropper og forsyninger som fraktes til utposter lengre inn i fjellet. Leiren ligger i en dal mellom to fjell, nært et militært sykehus, skriver Guardian.

— Jeg kan ikke forstå hvordan et skred kan nå det stedet, det skal jo være trygt, sier en offiser.

Pakistans president, Asif Ali Zardari, skal i dag besøke India, det er første gang på sju år at et pakistansk statsoverhode besøker nabolandet, men skredulykken overskygger besøket, skriver Geo TV.

Høyeste slagmark

Siachen-breen er kjent som verdens høyeste slagmark, og soldater har blitt utplassert helt opp til 6700 m.o.h.

Siachen ligger på den nordlige spissen av Kashmir-regionen, som både India og Pakistan krever eierskap til.

Siden 1980-tallet har indiske og pakistanske soldater voktet sine stillinger og skutt mot hverandre på breen.

Konflikten startet i 1984 da India okkuperte høyder på breen, i frykt for at Pakistan skulle kreve området. Som svar på dette, satte Pakistan ut tropper, og her har troppene på hver side holdt til siden.