Jordraset rammet landsbyen Guinsaugon på den sørlige delen av øya Leyte hvor blant annet en fullpakket skole ble begravd av de våte jordmassene.

En dag etter raset er det kun funnet 57 overlevende, mens 35 døde personer er gravd ut, opplyser provinsens guvernør Rosette Lerias. Andre kilder sier at i overkant av 100 personer har overlevd.

En av de overlevende sier i et fjernsynsintervju at det ikke er noe mer å gjøre. – Vi må bare akseptere det som er skjedd med oss, sier Christopher Libaton.

Både den filippinske regjeringen og internasjonale hjelpeorganisasjoner har sendt vann, mat og medisiner til området, men forsyningene må fraktes inn på elendige veier hvor også flere bruer er ødelagt etter uker med regn.

En ordfører i en nabolandsby sa natt til lørdag at så mange som 3.000 personer er savnet, mens lederen for sivilforsvaret i området opererer med 1.400 savnede.

Da raset gikk, ble det arrangert en fest på landsbyskolen, og 206 elever og 40 voksne skal ha blitt sperret inne. To grupper med soldater forsøkte lørdag å ta seg inn i skolen, men måtte gi opp, ifølge guvernør Lerias.