Letemannskaper sier det er lite håp om å finne flere overlevende etter jordskjelvet på den indonesiske øyen Sumatra. Hjelpen begynner å komme frem til de overlevende.

Men det gikk søndag fortsatt tregt med å få forsyningene ut til avsidesliggende områder. Menneskene i disse områdene har desperat behov for mat og provisoriske bosteder, sa Ade Edwar som koordinerer hjelpearbeidet i provinsen Vest-Sumatra.

— Hjelpen er på vei, men det er en prosess som tar en viss tid. Mange overlevende har ikke fått hjelp ennå, fordi det ikke er noe å fordele, men ingen har så langt sultet i hjel, framholdt Edwar ifølge nyhetsbyrået DPA.

Det offisielle dødstallet etter onsdagens skjelv sto søndag på 603, med 343 savnede og over 2.800 skadde. Indonesias helseminister Siti Fadillah Supari sa til nyhetsbyrået Reuters at han fryktet tallet på omkomne kan komme opp i 3.000 eller flere.

Onsdagens skjelv ble målt til 7,6 på Richters skala.

Et nytt skjelv som målte 6,1 på den samme skalaen rammet søndag provinsen Vest-Papua i de østlige delene av Indonesia, men det ble ikke umiddelbart meldt om omkomne eller materielle ødeleggelser i dette skjelvet.

ENNY NURAHENI