– Redd meg, redd meg, hvisket skolejenten He Cuiqing, som sent onsdag kveld ble hentet ut fra ruinene av en skole 50 timer etter at den kollapset i jordskjelvet sørvest i Kina. Hun var blant 857 elever som befant seg på skolen i byen Dujiangyan da skjelvet rammet mandag.

– Dersom noe hadde skjedd henne, ville stemmen hennes forfulgt meg resten av livet, sier en av jenten redningsmenn.

Les også: Tiden renner ut

Mobiliserer Kinas statsminister Wen Jiabao har beordret ytterligere 30.000 soldater og 90 helikoptre til å bidra i redningsarbeidet etter det kraftige jordskjelvet.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua er over 116.000 soldater og politifolk nå mobilisert. I tillegg har også et japansk redningsteam fått klarsignal til å delta i arbeidet i Sichuan-provinsen.

– Vi må bruke alt vi har og redde liv uansett hva det koster, sa statsminister Wen på et møte sent onsdag kveld.

Begravet Det offisielle tallet på omkomne er på 14.463. Men tallet er ventet å stige dramatisk etter hvert som redningsmannskapene får gjennomsøkt flere bygninger. Flere titusen mennesker ligger fortsatt begravet under ruinene av sammenraste, skoler, fabrikker og boliger.

Håpet om å kunne hentet dem ut i live svinner nå raskt, sier den britiske redningseksperten Willie McMartin i organisasjonen International Rescue Corp, som prøver å ta seg inn i Kina.

– De fleste reddes ut de første tre til fire dagene. Folk kan overleve i opptil 15 dager. Men da snakker vi om mirakler, og mirakler skjer ikke så ofte, sier han.

Hjemløse I tillegg har flere tusen mennesker mistet hjemmet sitt og alt de eide i skjelvet, som målte 7,9 på Richters skala.

Det går nå i alt 110 helikoptre i skytteltrafikk med mat, vann og andre forsyninger til de jordskjelvrammede områdene i Sichuan-provinsen.

Den kinesiske hæren skal torsdag gjennomføre omfattende slipp av forsyninger, melder statlige medier. Om lag 50.000 pakker med mat og 54.000 pakker med klær skal flys inn og slippes over områdene Beichuen og Wenchuan i Sichuan.

Men mangelen på mat og vann er mange steder enorm.

Folk sover ute både av frykt for etterskjelv og fordi de ikke har noen andre steder å gjøre av seg.

– På et øyeblikk fløy byen vi kjente, bort. Jeg hadde aldri drømt at noe slikt kunne skje, sier He Lixia i byen Dujiangyan.

REUTERS
REUTER:
REUTERS
STRINGER/CHINA