Hundrevis av politi med hester og sykler omringet i går kveld en gruppe på et par hundre demonstranter som la seg ned foran inngangen til republikanernes landsmøte her i Tampa.

— Vi håpet av delegatene ville komme ut og tråkke på oss, slik de har tråkket på den amerikanske middelklassen, sa William G. Estrella.

«Mr 1%»

Occupy-veteranen hadde tatt turen til Tampa sammen med andre demonstranter for å protestere mot Mitt Romneys kandidatur.

— Han er ikke engang en ordentlig politiker, han er bare en rik mann uten prinsipper, som gjør finansverdenens ærend, sa Estrella.

Demonstrantene var en underlig blanding av veteraner fra Occupy-bevegelsen, tilhengere av liberalistenes presidentkandidat Ron Paul og folk i klovnekostymer.

Mange bar plakater der det sto «Mr 1%», en henvisning til Romneys rikdom og Occupy-bevegelsens fokus på de store forskjellene mellom fattig og rik.

— Jeg har kjørt ti timer for å komme hit. Jeg vil vise andre amerikanere at de ikke må være redde for å stå opp mot overmakten, sa en demonstrant fra Pensacola, Steven Kell.

Nødvendig

Politimesteren i Tampa, Jane Castor, kom også raskt til stedet, og snakket med både pressen og demonstrantene.

— Hvis du behandler folk med respekt, får du det tilbake, sa Castor, som tidligere har uttalt at rundt 2000 demonstranter har kommet til Tampa for landsmøtet.

Det er imidlertid ikke lett å lage bråk her. Downtown Tampa er beleiret som en krigssone, med flokker av tungt bevæpnet politi, Secret Service, militæret og National Guard på hvert gatehjørne. Politihelikoptre følger med fra luften.

Mer enn tre tusen politi og soldater passer på at ingen skal lage bråk under republikanernes landsmøte. Det er helt nødvendig for å sikre mot uroligheter, ifølge Castor.

KLOVNEPOLITI: Demonstranter foran inngangen til republikanernes landsmøte.
Christina Pletten
DEMONSTRERTE: Mange bar plakater der det sto «Mr 1%», en henvisning til Romneys rikdom og Occupy-bevegelsens fokus på de store forskjellene mellom fattig og rik.
Christina Pletten