Den nye planen innebærer blant annet at myndighetene tar grep for å berolige nervøse velgere som er redde for å miste sparepengene sine. Ifølge det reviderte forslaget vil staten garantere for innskuddsbeløp inntil 250.000 dollar, opp fra 100.000 dollar. Dette skal gjelde i ett år.

Dessuten er skattelettelser, både for privatpersoner og selskaper med i det nye forslaget. Blant annet foreslås det skattelettelser ved produksjon og bruk av fornybare energikilder.

Ifølge nettavisen Politico er det også lagt inn 3,3 milliarder dollar til skoler på landsbygda. Håpet er at dette tiltaket vil få kongressrepresentanter fra delstater vest i USA til å slutte opp om pakken.

– Etter det vi kan forstå er dette det beste vi kan legge fram, sa Demokratenes flertallsleder i Senatet, Harry Reid, da han offentliggjorde den reviderte planen.

– Hindre katastrofe

Nå håper både den demokratiske og republikanske presidentkandidaten at redningspakken vedtas i Senatet onsdag. John McCain og Barack Obama uttaler begge at pakken kan hindre at den amerikanske økonomien går fra krise til katastrofe.

McCain sier at den nye planen er et steg i riktig retning og advarer mot at landets økonomiske problemer vil bli langt verre dersom pakken ikke blir vedtatt onsdag.

– Når det kommer til denne pakken er jeg sikker på at det finnes nok mennesker med gode intensjoner i begge partiene til at USA kommer seg gjennom denne krisen, sier McCain.

Stemmer for

Begge presidentkandidatene flyr tilbake til Washington onsdag for å stemme for redningspakken.

– Det er helt nødvendig at redningspakken vedtas for å unngå en økonomisk krise, sier Barack Obama.

– Til demokratene og republikanerne som har motsatt seg denne planen, sier jeg dette: Ta ansvar. Gjør det som er riktig for dette landet, for det er tid for å handle, sa Obama til en tilhengerskare i La Crosse i Wisconsin.

Da den forrige redningspakken overraskende ble nedstemt førte det til en kraftig nedgang på Wall Street og aksjemarkeder over hele verden. Nå håper Senatet å vedta pakken sent onsdag og så sende den videre til Representantenes hus. Sistnevnte forsamling vil trolig stemme over den nye versjonen av redningspakken fredag.

FRITT FALL: Industriindeksen Dow Jones falt kraftig da Representantenes hus tidligere denne uken stemte nei til regjeringens redningspakke for den amerikanske finanssektoren. Men nå er pakken endret i håp om at den vil bli godtatt av Kongressen.
BRENDAN MCDERMID
OPTIMISME: Aksjemeglere i arbeid på børsen i New York onsdag. Endringer i den økonomiske redningspakken for finanssektoren øker sjansen for at den blir vedtatt, mener Det hvite hus
BRENDAN MCDERMID
KOM MED ALTERNATIV: Demokrater fra Representantenes hus kunngjør en alternativ redningsplan for den amerikanske finanssektoren onsdag.
JIM YOUNG
USTABILT: Amerikanske aksjekurser har beveget seg opp og ned som jojoer i påvente av en avklaring om den gigantiske redningspakken for finanssektoren.
SHANNON STAPLETON