Dermed blir valgkampen i britenes hovedstad enda mer fargerik.

Paddick er den høyest rangerte britiske politimann som til nå har stått fram som åpent homofil, og hadde også et liberalt syn på hasjbruk. Han gikk av med pensjon i mai i år, og tirsdag vant han liberaldemokratenes nominasjon som ordførerkandidat.

Paddick tar dermed opp kampen med Londons sittende politiske leder, «Røde Ken» Livingston, som er kjent for sin venstreradikale politiske holdning og for sin hobby som er oppavl av salamandere. «Røde Ken» representerer det britiske regjeringspartiet Labour.

Den konservative politikeren Boris Johnson har hittil vært regnet som Livingstons farligste motstander. Johnson, kjent for kjappe replikker i den britiske utgaven av «Nytt på nytt», måtte trekke seg som opposisjonspartiet kulturpolitiske talsmann i 2004.

Han måtte gå etter avsløringer av at han hadde hatt et utenomekteskapelig forhold til en spaltist i det konservative bladet The Spectator. Samme året anklaget han byen Liverpools innbyggere for å «velte seg i selvmedlidenhet» etter halshoggingen av et bysbarn i Irak.

Andrew Parsons