Det er politiets teori, ifølge Baden-Württembergs Indreminister Heribert Rech (CDU).

Klokken 02.47, syv timer før massakren, skal Kretschmer ha skrevet til en han kjente i et chatterom på nettet:

«Faen Bernd, nå har jeg fått nok. Jeg er lei av dette møkkalivet. Alltid det samme møkkalivet - alle ler av meg, ingen anerkjenner mitt potensial.

Jeg mener det alvorlig, Bernd, jeg har våpen her, og i morgen tidlig vil jeg gå til min tidligere skole og grille dem skikkelig. Kanskje kommer jeg meg også derfra.

Hold ørene åpne, Bernds, dere vil høre fra meg. Merk dere bare navnet på stedet: Winnenden. Og nå ingen melding til politiet, slapp av, jeg bare tuller.»

En av dem som leste meldingen, tok den først ikke alvorlig. Først etter skytingen betrodde han seg til sin far, skriver Bild.

Politiet mener Kretschmer satt og spilte dataspillet Counterstrike natten før han gikk amok på Albertville-Realschule.

Spillet ble funnet på Kretschmers PC, ifølge polititalsmann Klaus Hinderer.

Rektor varslet lærerne
Det er også blitt kjent at rektor varslet lærerne med en hemmelig kode: «Frau Koma kommt», sa han over høyttaleranlegget.

Han kan ha spart mange liv.

I motsetning til de aller fleste skoler hadde Albertville-Realschule forberedt seg på skrekkscenariet om at en person skulle gå amok på skolen.

«Amok» blir «koma» baklengs, og koden rektor sendte ut over høyttaleranlegget var «Frau Koma kommt», skriver avisen Tagesanzeiger.

- Vanskelig å stoppe
Koden skulle være et hemmelig tegn til lærerne om å låse dørene til klasserommene.

En av lærerne sier ifølge tyske medier at drapsmannen var forhindret fra å ta seg inn fordi døren var låst til hans klasserom.

Til tross for forholdsreglene klarte Tim Kretschmer (17) å drepe ni elever og tre lærere. Det vil være vanskelig å stoppe en slik tragedie, mener politipsykolog Martin Jakubeit.

- En pistoldesperado, som i Winnenden, vil i de fleste tilfeller ha planlagt aksjonen lenge i forkant. Han vil være godt forberedt og kan i grunnen knapt bli forhindret, sier Jakubeit til Bild.

Ingen koder i Bergen
Kommunaldirektør Anne-Marit Presterud sier at bergensskolene ikke har avtalt noe eget kodespråk.

- Men hver skole har beredskapsplaner, sier Presterud.

Det har vært flere episoder ved bergensskoler i det siste, blant annet brann og bombetrussel, som gjør at byrådsavdelingen nå vurderer om planene skal forbedres.

- Vi samarbeider tett med beredskapssjef Morten Meibom i Bergen kommune om å vurdere våre beredskapsplaner, sier Presterud.