Fasulo og to andre mistet livet da småflyet hans styrtet inn i Milanos høyeste skyskraper, Pirelli-byningen. Rundt 90 mennesker kom til skade, og for minst to av disse var tilstanden fredag kritisk.

Etterforskningen etter ulykken pågikk fredag for fullt, og det syntes klart at det ikke dreide seg om en terroraksjon. Spørsmålet var om flygeren begikk selvmord på grunn av personlige problemer, eller om ren sparsommelighet drev ham i døden. Andre teorier går ut på at det var brann i flyet, etter at vitner hevdet at flyet brant før det traff bygningen, eller at ulykken skyldtes en misforståelse med tårnet.

"Den bensintomme"

Etter en episode for rundt ti år siden fikk Fasulo økenavnet "den bensintomme", skrev avisen Corriere del Ticino fredag. Han og hans seks passasjerer slapp uskadd fra det, da drivstoffmangel tvang Fasulo til å nødlande mens de var underveis fra Genève til Zürich.

En kvinne som var med på denne flyturen, skal ha bannet på at hun aldri mer ville sette sine bein i et fly der Fasulo satt bak spakene. Den sveitsisk-italienske pilotens dristige opptreden i andre kritiske situasjoner skal ha gitt ham tilnavnet cowboy-piloten.

Ifølge andre kilder tok Fasulo sjansen på å fly til Linate, fordi bensinen er billigere der enn på flyplasser i Sveits. Da han nærmet seg Milano, skal han ha meldt om teknisk trøbbel, og han la kursen mot byens sentrum uten å ha fått ordre om det fra tårnet på Linate.

Florida-krasjet

Milanos borgermester Gabriele Albertini minnet fredag om selvmordsflygeren som krasjet inn i en skyskraper i Florida i USA i januar i år. Hjemme hos denne tenåringen ble det funnet medikamenter som kan ha utløst depresjon og selvmordstanker.

Men 15-åringen etterlot seg også et brev med beundrende uttalelser om Osama bin Laden, som antas å stå bak terrorangrepene mot USA 11. september i fjor. Dette førte til spekulasjoner om at krasjet i Tampa i Florida også var en selvmordsaksjon.

Det italienske luftfartsverkets sjef Luigi di Palma sendte straks etter krasjet i Milano torsdag en melding til innenriksdepartementet i Roma en melding om at det kunne være en selvmordsaksjon. Det er på det rene at Luigi Fasulo slet med stor gjeld.

Misforsto?

Milano-avisa Corriere della Sera, som referer samtalene mellom tårnet og flyet i sin fredagsutgave, skriver at utskriftene fra flytårnet tyder på at en misforståelse kan ha medvirket til kollisjonen.

(NTB)

PILOTEN: Dette er det eneste bildet som er offentliggjort av Luigi Fasulo. FOTO: REUTERS.