Avgjørelsen om utlevering ble tatt i Belmarsh Magistrates' Court i London torsdag. Assanges forsvarer gjorde det umiddelbart klart at australieren kommer til å anke. Advokatene har tidligere uttalt at de vil gå helt til høyesterett dersom det blir nødvendig.

— Voldtekt

WikiLeaks-grunnleggeren er anklaget for seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige, og han skal ifølge den svenske påtalemyndigheten stilles for retten der.

Dommer Howard Riddle fastslo i retten torsdag at de forhold Assange er siktet for i Sverige, etter britisk lov er voldtekt.

Deretter slo dommeren ned alle de viktigste argumentene som forsvaret har fremmet i saken.

— Kan utleveres

Forsvarerne til den australske journalisten har hevdet at han ikke vil få en rettferdig rettssak i Sverige. I tillegg har de sådd tvil om svenske myndigheters rett til å utstede en arrestordre internasjonalt.

Men ifølge Riddle vil ikke lekkasjene til pressen i forbindelse med saken ha noen påvirkning på rettssaken mot Assange i Sverige. Arrestordren som ble benyttet da Assange ble pågrepet i Storbritannia, var også gyldig, ifølge Riddle.

Til slutt slo han fast at det derfor ikke står noen ting i veien for at Assange blir utlevert til Sverige.

- Ingen USA-siktelse

Forsvaret har også hevdet at en utlevering til Sverige i sin tur vil føre til at Assange blir utlevert til USA i forbindelse med WikiLeaks-lekkasjene av flere hundre tusen hemmeligstemplede militær- og diplomatdokumenter.

Ifølge ulike kilder risikerer Assange dødsstraff hvis han stilles for retten i USA.

Dette er en ubegrunnet påstand, ifølge Julian Knowles, som beskrives som en av Storbritannias mest lovende unge jurister.

I et intervju med BBC Radio 4 onsdag påpekte Knowles at det foreløpig ikke foreligger noen siktelse mot Assange i USA, og at USA alltid garanterer at personer som utleveres i forbindelse med straffesaker, ikke risikerer dødsstraff.