Åtte døde og minst 12 ble skadd da en bombe eksploderte på en israelsk buss utenfor byen Haifa.

Gruppen påtok seg ansvaret i en telefonsamtale til den arabiske fjernsynskanalen al-Jazeeras kontor i Ramallah på Vestbredden.

Israelske talsmenn sier at attentatet trolig vil gjøre statsminister Ariel Sharon enda mer innstilt på å fullføre den israelske militære offensiven mot palestinske mål i byer, landsbyer og flyktningleirer.

— De palestinske myndighetene har en uslokkelig tørst etter terror, sier David Baker, en rådgiver ved statsminister Sharons kontor, og plasserer det overordnede ansvaret på Yasser Arafat.

Den palestinske regjeringsrepresentanten Hassan Asfour legger alt ansvar på Sharon.

— Sharon har skylden. Sikkerhet for det israelske folket kan bare oppnås gjennom sikkerhet for det palestinske folket, ikke gjennom drap og ødeleggelser av flyktningleirer.

- Kontroll over Jenin

Israelske styrker har nå kontroll over flyktningeleiren i Jenin, sier en talsmann for hæren, ifølge NTB.

Oberstløytnant Olivier Rafowicz tilføyer at det fortsatt er motstand enkelte steder i leiren, det han kaller "lommer av terrorisme". Tidligere har lederen for den ytterliggående palestinske gruppen Hamas´ avdeling i Jenin sagt at leiren er under israelsk kontroll.

Palestinske kilder har framsatt påstander om israelske massakrer, mens Israel på sin side har hatt betydelige tap. Tirsdag ble 13 israelske soldater drept i kamper i leiren.