— De to gruppene ber alle medlemmer, grasrottilhengere og sympatisører om å gjennomføre avtalen, sa Samir al-Mashhrawi fra Fatah onsdag kveld.

Avtalen ble kunngjort etter et seks timer langt forhandlingsmøte som ble ledet av statsminister Ismail Haniyeh fra Hamas.

— Hele verden er klar over at vår nasjonale interesse er i fare, og vi burde derfor arbeide for å lykkes i disse samtalene, sa Abbas om de forestående samtalene.

På grunn av reiserestriksjoner fra Israel måtte statsministeren i den Hamas-ledede regjeringen Ismail Haniyeh delta i samtalene i Ramallah via videokonferanse.

— Begrepet borgerkrig eksisterer ikke i det palestinske vokabularet, sa Haniyeh til journalister i forkant av samtalene.

Bortført og drept Like før den såkalte nasjonale dialogen var situasjonen spent på Gazastripen.

Tre medlemmer av den væpnede fløyen i Hamas ble bortført utenfor en moské i byen Khan Yunis sør på Gazastripen tidlig onsdag morgen. Kort tid etter ble de dumpet i en gate med skuddsår i beina. En av dem, 22 år gamle Salim Qadih, døde senere av skadene han ble påført.

Hundrevis av Hamas-tilhengere samlet seg i protest utenfor sykehuset der Qadih døde.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for bortføringen, men ifølge Hamas-medlemmenes familier sto Fatah bak. To Hamas-medlemmer ble senere såret da de ble skutt fra en bil i Gaza by, ifølge en kilde i gruppen.

Det har vært en rekke voldelige sammenstøt mellom medlemmer fra Fatah og Hamas etter at Hamas opprettet sin egen sikkerhetsstyrke mens president og Fatah-leder Mahmoud Abbas var utenlands.

Abbas skal etter palestinsk lov ha ansvar for sikkerheten, og politi og andre sikkerhetsstyrker er bemannet av Fatah-tilhengere selv om Hamas overtok regjeringsansvaret etter valget i januar.

Avhoppere Abbas har fått støtte gjennom en rekke demonstrasjoner organisert av Fatahs sikkerhetsstyrker de siste dagene. Samtidig demonstrerte over 1.000 Fatah-avhoppere i gatene i Gaza by onsdag til støtte for Hamas-regjeringen og dens sikkerhetsstyrker.

— Vi står sammen med Hamas-regjeringen i kampen mot korrupsjon, ropte demonstrantene i Gaza bys gater.

Avhopperne er lojale overfor Khaled Mussa Abu Hilal, en tidligere Fatah-leder som nå arbeider for Hamas-regjeringen. Fatahs sentralkomité har derfor ekskludert Abu Hilal.

— I dag sier vi at Hamas er våre nærmeste brødre. Fatah ødelegger landet vårt, sier demonstranten Ismail al-Ishqar (21), som tidligere har vært medlem av al-Aqsa-martyrenes brigader, en gruppe som sier den er lojal overfor Fatah.

MOHAMMED SALEM