— Våre angrep vil fortsette. Man kan ikke snakke om å stanse angrepene mens ens fiende fortsetter sine invasjoner og drap på sivile overalt, sa lederen for den ekstreme palestinske opprørsbevegelsen i et intervju med nyhetsbyrået Reuters.

Den blinde Hamas-lederen, som er lenket til rullestol, benektet at hans gruppe hadde lovet å stanse angrepene mot Israel som følge av at de israelske styrkene ble trukket tilbake etter offensiven på Vestbredden i mars og april.

Ifølge noen meldinger har Hamas og Saudi-Arabia diskutert en slutt på selvmordsangrepene som har tatt livet av flere hundre sivile israelere i løpet av det palestinske opprøret som startet for snart to år siden.

— Det har ikke vært samtaler mellom Hamas og Saudi-Arabia om selvmordsangrepene. Vi setter pris på Saudi-Arabias holdning, men de har ikke kontaktet oss, sa Yassin.

Palestinernes president Yasser Arafat har fordømt selvmordsangrepene og kalte det siste 7. mai, da 15 israelere ble drept, et terrorangrep. Han krevde at alle angrep på sivile måtte opphøre.

Også i Libanon truet en talsmann for Hamas med at selvmordsangrepene ville fortsette til det er opprettet en uavhengig palestinsk stat.

— Martyroperasjonene og motstanden vil fortsette til en palestinsk stat bygges, sa Ossama Hamdan på et folkemøte i den palestinske flyktningleiren Al-Bass i Sør-Libanon.

Hamdan kritiserte også avtalene som den palestinske selvstyremyndigheten inngikk. Avtalene innebar at etterlyste medlemmer av de ekstreme bevegelsene ble fengslet under utenlandsk oppsyn eller utvist til Kypros, der de venter på at EU-landene skal bli enige om å ta dem imot.

(NTB)