Baker Hamdan (26) ble drept i et såkalt målrettet israelsk angrep fordi han skal ha organisert flere angrep på israelere. Hamdan var den ytterliggående motstandsbevegelsen Hamas’ militærkommandant i flyktningleiren Khan Younis i Gazastripen.

I løpet av den 16 måneder lange voldelige krisen i området, har Israel drept flere titall palestinere i såkalte målrettede angrep. Disse drapene er blitt kraftig fordømt internasjonalt, og etterfulgt av nye terroraksjoner.

— Israel glemmer at slike angrep vil ble etterfulgt av gjengjeldelsesaksjoner. Den israelske regjeringen er ansvarlig for det som vil skje med det israelske folket, sa Mahmoud al-Zahar, en Hamas-leder på Gazastripen, mens palestinere strømmet ut i gatene og ropte: "Hevn! Hevn!"

Få timer senere, da natten hadde senket seg, drepte israelske styrker to palestinere som ifølge hæren var bevæpnet og på vei inn i en jødisk bosetting på Gazastripen.

Mens den ene gjengjeldelsesaksjonen følger den andre, fortsetter USA støtten til Israels statsminister Ariel Sharon, som skal møte USAs president George W. Bush for fjerde gang i Washington 7. februar.

(NTB)