— Fra og med midnatt mandag stopper vi alle våre operasjoner i landområder som har vært okkupert siden 1948 (Israel) for å gi det israelske folk mulighet til å spørre regjeringen sin om å stoppe terroren mot vårt folk og trekke seg ut av vårt okkuperte land, uttalte de to gruppene i en felles kunngjøring.

Kunngjøringen ble utstedt i Gaza, og det er første gang at de to gruppene går ut offentlig sammen på denne måten. Dokumentet er underskrevet av Ezzedin al-Quassam brigadene, som er den væpnede delen av Hamas, og av Al-Aqsa martyrenes brigade, som er en del av Yasser Arafats Fatah-bevegelse.

Den begrensede våpenhvilen ble varslet av en kilde i Hamas tidligere mandag. Han sa at Hamas kunne gå med på en begrenset våpenhvile på vilkår.

— Intifadaen fortsetter, og det betyr at den israelske hæren og jødiske bosettere på Vestbredden og i Gaza fremdeles vil være angrepsmål. Den militære delen av Hamas kan muligens gå med på å forsinke aktiviteter i det okkuperte Palestina (Israel), sier en kilde i Hamas´ ledelse til nyhetsbyrået Reuters.

— Men våpenhvilen avhenger av hva israelerne foretar seg, og hvorvidt de slutter å drepe palestinske sivile, invadere våre områder, og stopper ødeleggelsene, uttaler kilden.

(NTB)