Lokale kilder her i Gaza by opplyser til Aftenposten.no at åtte mennesker er henrettet, mens BBC melder å ha fått bekreftet at det dreier seg om seks.

Dro mistenkt informatør gjennom gatene

Flere øyenvitner skal ha fortalt hvordan bevæpnede menn dro en død person som var mistenkt for å spionere til fordel til Israel gjennom gatene i Gaza by.

Et bilde fra denne hendelsen ble i ettermiddag sendt ut av nyhetsbyrået Reuters, og bt.no har valgt å publisere en sladdet versjon av dette.

I forrige uke ble minst én mann drept på grunnlag av samme anklager. Israel er, sammen med overvåkningsbilder fra droner, avhengig av presis etterretning fra Gaza for å kunne planlegge hvor og når de skal gjennomføre militære angrep.

Israel har god oversikt

Disse rettes i hovedsak rettes mot biler, infrastruktur og bygninger som knyttes til Hamas — eller hvor personer tilknyttet organisasjonen er antatt å holde til.

Den pågående militærkonflikten eskalerte for alvor for én uke siden, da israelere gjennom det som tilsynelatende bar preg av å være en grundig planlagt aksjon drepte den fremtredende Hamas-lederen Anmad Jabari.

Jabari hadde lenge stått øverst på Israels liste over ettersøkte i Gaza, og IDF omtalte drapet som en «kirurgisk operasjon» på basis av konkrete etteretningsopplysninger.

I forbindelse med Gaza-krigen for fire år siden, ble Hamas beskyldt for å ha utnyttet situasjonen til å likvidere brysomme politiske motstandere på Gazastripen ved å anklage dem for forræderi.