Hamas-lederen Ismail Haniya ba fredag kveld om et møte med Abbas i helgen for å presentere den nye regjeringen, opplyste Hamas-talsmann Salah Bardawil.

Hamas er ventet å gi alle de viktigste postene i regjeringen til egne medlemmer, og lørdag ble det kjent at dette også gjaldt den sentrale stillingen som finansminister.

Hamas, som vant valget i januar, hadde opprinnelig ønsket å danne en bred samlingsregjering, men til tross for mange uker med forhandlinger har ingen andre fraksjoner sagt ja til å delta.

Fatah-partiet, som også president Abbas tilhører, har krevd at Hamas må anerkjenne fredsavtaler som den palestinske selvstyremyndigheten har inngått tidligere, men det har Hamas nektet.

Hamas-ledelsen har valgt en av sine egne til å lede det palestinske finansdepartementet, opplyste en Hamas-kilde tidligere lørdag. USA og Israel har gjort det klart at de vil unngå å gi penger direkte til et Hamas-ledet finansdepartement.

Departementet er ansvarlig for å betale lønninger til offentlige ansatte og sikkerhetstjenestemenn. Én av fire palestinere er avhengige av lønn fra den palestinske selvstyremyndigheten, og det er frykt for økt vold dersom lønninger og internasjonal bistand stanser opp.