— Hvis de slutter å skyte på våre samfunn, vil vislutte å skyte. Hvis de slutter å skyte generelt, blir det stille, og det erbra, sa Barak til israelsk radio søndag.

Raknet

Antall drepte palestinere på Gazastripen er kommetopp i 19 siden en rakett traff en israelsk skolebuss ved en kibbutz tidligere iuken.

En avtale om våpenhvile som Hamas oppnådde medandre militante grupper for noen dager siden, raknet allerede før den ble satti verk, da militante grupper avfyrte flere titall raketter og Israel slotilbake.

Gjensidig skyting

Hamassier de vil gå med på en våpenhvile med Israel etter flere dager med gjensidigskyting mot hverandre. Det opplyser en talsmann for den islamistiskebevegelsen.

— Vi er ikke interessert i at konflikten trappesopp, sier Hamas-talsmann Sami Abu Zurih søndag. Uttalelsen kom kort tid etterIsraels kunngjøring om at israelerne er villig til å godta en våpenhvile.

— Hvis de slutter å skyte på våre samfunn, vil vislutte å skyte. Hvis de slutter å skyte generelt, blir det stille, og det erbra, sa den israelske forsvarsministeren Ehud Barak til israelsk radio søndag.