Abbas sa samtidig at han forventer at Hamas respekterer at det skal føres forhandlinger med Israel, et krav som kort etter ble avvist av gruppen som har stått bak en rekke selvmordsaksjoner i Israel.

– Hamas avviser forhandlinger under de nåværende omstendigheter, mens okkupasjonen og aggresjonen fortsetter, sa Hamas’ talsmann Sami Abu Zuhri. Han understreket også at væpnet motstand fortsatt er en «naturrett» for det palestinske folket.

Israel planlegger en rekke straffetiltak mot palestinerne, og både USA og EU har truet med å kutte bistand når Hamas overtar makten, noe Abbas mener er å ligne med utpressing av det palestinske folket:

– Det palestinske folket bør ikke straffes for å ha gjort et demokratisk valg. Det palestinske lederskapet og jeg personlig avviser denne utpressingen og oppfordrer verdenssamfunnet om å ta avstand fra den, sa Abbas under det første møtet i den nye lovgivende forsamlingen som ble holdt i Ramallah lørdag.

I januar vant Hamas valget overlegent, og gruppen har nå 74 av 132 representanter, mens presidentens parti Fatah kun sikret seg 45 plasser.

Abbas ber Hamas, som i løpet av de neste dagene skal danne ny regjering, om å følge alle avtaler som ble inngått med Israel på 1990-tallet.

– Samtidig må vi fortsette å styrke og utvikle former for folkelig og fredelig motstand, sa Abbas.