— Jeg oppfordrer alle palestinere til en tredje militær intifada mot vår sionistiske fiende, sier Hamas’ politiske leder Khaled Meshaal.

Intifada er en betegnelse på den palestinske oppstanden på den israelskokkuperte Vestbredden og i Gaza fra 1987 til 1991, og igjen i 2000.

Også Ismail Haniyeh, som leder den Hamas-kontrollerte regjeringen på Gazastripen, erklærer at Gaza aldri vil overgi seg.

— Vi vil ikke forlate vårt land, vi vil ikke heise hvite flagg og vi vil ikke knele, erklærer Ismail Haniyeh i et brev til det palestinske folk via en nettside etter flyangrepet på Gazastripen lørdag.

Han la til at palestinerne aldri hadde opplevd en «styggere massakre».

Gir Hamas ansvaret

Mens både FN, EU og andre internasjonale organisasjoner krever full stans i kamphandlingene, vil ikke USA fordømme de israelske angrepene. De gir Hamas ansvaret.

— USA fordømmer gjentatte rakettangrep mot Israel på det sterkeste, og holder Hamas ansvarlig for å bryte våpenhvilen, skriver USAs utenriksminister Condoleezza Rice i en pressemelding.

Israels statsminister Ehud Olmert oppgir at det kan ta lang tid før den militære operasjonen fullføres, men at Israel vil prøve å unngå en humanitær krise på Gazastripen.

— Menneskene i Gaza fortjener ikke å lide på grunn av morderne i terroristorganisasjonen Hamas, sier han på en pressekonferanse.

Blodigste på 60 år

Israels angrep på Gaza lørdag var det blodigste på 60 år. Sykehusene er overfylte etter at mer enn 700 mennesker er såret. Antall drepte er nådd 225 personer, oppgir doktor Moawiya Hassanein, som leder Gazas redningsarbeid.

Opprørere på Gazastripen, som har avfyrt flere raketter mot Israel etter at en seks måneder lang våpenhvile gikk ut for en uke siden, sendte enda flere raketter etter Israels angrep. En israelsk mann mistet livet i angrepet.

Særlig arabiske land fordømmer angrepet fra israelsk hold. I Jordan samlet flere tusen mennesker seg i gatene lørdag for å vise sin avsky mot angrepet på Gaza. Også i Egypt og Libanon ble det arrangert lignende demonstrasjoner lørdag. (©NTB)