Trass i at de rivaliserende palestinske gruppene søndag kveld inngikk våpenhvile, raser kampene videre i Gaza by. Tirsdag ettermiddag var minst fem personer drept, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Hamas-tilhengerne forsøkte å gjennomføre et større angrep på Fatahs hovedkvarter i Jabaliya, opplyste tjenestemann som oppholdt seg inne i bygningen.

– Det er dusinvis av folk fra Ezzedine al-Qassam-brigadene og sikkerhetsstyrker som prøver å angripe bygningen, og det er mye skyting, sa han.

Ifølge sikkerhetskilder hadde sikkerhetsstyrker fra Fatah tidligere tirsdag pågrepet to Hamas-medlemmer, og angrepet på Fatah-hovedkvarterer skal ha skjedd for å befri ham.

President Mahmoud Abbas ba tirsdag de stridende på Gazastripen om å stanse kampene.

– Jeg ber alle, uten unntak, om å slutte seg til våpenhvilen og stanse drepingen og alle andre operasjoner for å opprettholde vår nasjonale enhet, sa Abbas.

Striden truer i stedet med å spre seg til Vestbredden, der maskerte menn tirsdag kidnappet et kjent Hamas-medlem. Mohanned al-Kharuf ble bortført av fire maskerte menn fra sykehuset i Hebron, der han arbeider, opplyser sikkerhetskilder.

I alt er ti mennesker drept i striden mellom Hamas og Fatah siden president Abbas lørdag erklærte at han vil skrive ut nyvalg for å få en slutt på den politiske konflikten blant palestinerne.