Det vil si at 1 million mennesker fortsatt ikke har fått grunnleggende hjelp.

Likevel står hjelpeorganisasjonene ennå overfor store hindringer når det gjelder å sende eksperter og viktig utstyr inn i landet.

Det betyr at bare et minimum av den nødvendige hjelpen når fram til de rundt 2,4 millioner overlevende etter stormen og at hjelpeorganisasjonene ikke er i stand til å yte hjelp utover de mest presserende behovene.

– Folk trenger grunnleggende hjelp, noe som er sjokkerende etter fire uker, sier Sarah Ireland, regiondirektør for Oxfam, som fortsatt forsøker å få tilgang til Burma.

Sulter ennå

– Hadde vi vært i en normal situasjon etter fire uker, ville de overlevende nå vært i gang med å arbeide seg mot gjenoppbygging. De ville vært i en situasjon hvor de tenkte på å komme i gang med livene sin igjen. Men vi vet at folk på bakken ikke har noe å spise, sier hun.

– Vi er fortsatt ikke i en situasjon der vi har fått tilstrekkelige mengder nødhjelp fram til alle dem som trenger hjelp, sier Richard Horsey som er talsmann for FNs humanitære operasjoner.

78.000 mennesker er registrert omkommet og 56.000 er savnet etter at sterk vind og flodbølgene fra syklonen feide fire mil innover det flate Irrawaddy-deltaet. Hele landsbyer ble jevnet med jorda.

Hjelpeorganisasjonene er fortsatt ikke i stand til å nå fram til halvparten av de overlevende med nok mat og rent vann, samtidig som de forsøker å hindre en ny bølge med dødsfall som følge av sult og sykdom.

Hindringer

En stor hindring har vært å nå fram til deltaet. Når myndighetene bare har sju helikoptre, må mesteparten av hjelpen fraktes med bil på dårlige veier og så med båt. Det er også mangel på båter som kan ta seg fram gjennom kanalene som er fulle av skrot etter syklonen.

James East, talsmann for World Vision, sier det er svært viktig at de overlevende får de forskjellige bestanddelene av hjelpen de trenger.

– Å si at en andel av befolkningen har fått hjelp betyr lite når noen har fått en presenning, men ingen mat, og omvendt, sier han.

Et lyspunkt er at skolene er gjenåpnet i alle områder unntatt områdene som er verst rammet. Men UNICEF og andre utdanningseksperter sier at en viktig del av helbredelsesprosessen er å få barna tilbake på skolebenken så fort som mulig.