Tirsdag melder indiske medier at landets østlige og nordlige strømnett begge er uten strøm. Ifølge AP er det dermed strømmangel i rundt halvparten av det store og folkerike landet.

I går førte Indias verste strømbrudd på ett tiår til at 300 millioner mennesker i hovedstaden New Delhi og nordlige deler av landet var strømløse i timesvis. Togene sto, metroen sto, og trafikkorket på veiene var enormt i verdens nest mest folkerike land (1,17 mrd. innbyggere)

Da var det bare det nordlige strømnettet som feilet. Nå er også det østlige nede for telling.

Vest-Bengal, Jharkhand, Bihar, Orissa, Jammu, Himachal Pradesh, Punjab, Haryana, Uttarakhand, Rajastan, Sikkim, Assam og hovedstadsområdet er rammet av strømstansen, ifølge Hindustan Times.

Kan ta flere timer å løse

Sykehus, flyplasser og storindustri ble ikke rammet da de kunne gå over til nødløsninger som dieselgeneratorer, men småindustri ble tvunget til å stenge, og mange bygninger var uten vann ettersom pumpene ble stengt.

S.K. Mohanty, ansvarlig for strømforsyninger i den østlige delstaten Orissa, sier til AP at det kan ta flere timer å løse bruddet i det østlige strømnettet.

Kan ha overforbrukt strøm

Myndighetspersoner opplyser at det i millionbyen Delhi er fullstendig størmløst. Undergrunnsbanen er helt stanset og de ansatte arbeider med å evakuere de mange passasjerene, skriver BBC.

Det er foreløpig ukjent hva som er årsaken til gårsdagens enorme strømkollaps, men ifølge BBC har det kommet meldinger om at noen delstater har brukt mer strøm enn de er autorisert til. Dette er ikke bekreftet, skriver Aftenposten.no.