Kaos og politiske voldsepisoder har gjort det umulig å følge den opprinnelige valgplanen. Den første runden av valget skulle vært holdt i midten av november. Men på grunn av gatevold og manglende forberedelser ble datoen flyttet til 27. desember.

Over 7.000 FN-soldater og utenlandske politifolk er utplassert i den karibiske øystaten, men de har ikke lykkes med å få slutt på sammenstøtene mellom rivaliserende politiske grupper.

Nå skal første runde holdes 8. januar, og den andre og avgjørende runden 15. februar. Tre uker senere, 5. mars, er det duket for lokalvalg.

Utsettelsen vil gi mer tid til å dele ut 3,4 millioner ID-kort som velgerne trenger for å stemme. Valgkomiteen vil også få tid til å rekruttere og lære opp valgarbeidere, sier en talsmann for valgkomiteen, Jerson Richeme.

I alt stiller 35 kandidater i presidentvalget. Det er det første valget siden ekspresident Jean-Bertrand Aristide ble tvunget i eksil i februar 2004. Landet styres nå av en overgangsregjering.

Valget skal arrangeres ved hjelp av FN som tidligere har insistert på at en ny regjering skal være på plass innen 7. februar, 2006, noe som ikke er mulig med det nye tidsskjemaet.