Den tropiske stormen Emily truer med å bringe flom til landet som fortsatt strever med å komme seg etter fjorårets jordskjelv.

En advarsel er gitt fra Det amerikanske orkansenteret (NHC) til Haiti og nabolandet på samme øy, Den dominikanske republikk, om at den tropiske stormen nærmer seg. Også Puerto Rico er varslet.Sjefen for Haitis værvarslingstjeneste, Ronald Semelfort, sier at kraftige regnfall kan treffe landet sent onsdag.

— Dette vil være svært farlig for landet, som fortsatt er sårbart etter jordskjelvet i januar 2010, sier Remelfort.Titusenvis av haitianere bor fortsatt i midlertidige teltleirer 18 måneder etter jordskjelvet som førte til at 225.000 mennesker mistet livet.

Myndighetene er nå i ferd med å «spre ordet», ved å be folk i flyktningleirer om å evakuere til mindre sårbare områder, ifølge Alta Jean-Baptiste, leder av landets sivilforsvar.

— Regnet kan forårsake livsfarlig styrtflom og jordras i fjellignende områder, advarte NHC tirsdag. Haiti har tidligere blitt rammet av flere dødelige jordras fra dalsidene som omkranser hovedstaden Port-au-Prince. Faren forsterkes av at alle trærne der er hogget ned.