Talsmann David Wimhurst for FN-styrken i Haiti, MINUSTAH, bekrefter at 19 militære, fire politibetjenter og 13 sivile FN-ansatte er funnet døde i ruinene.

Fortsatt er 188 utenlandske FN-ansatte savnet.

— Trist nok må vi belage oss på å finne enda flere døde, sier Wimhurst.

Håper lederen lever

Lederen for FN-kontingenten i Haiti, den tunisiske diplomaten Hedi Annabi, og hans nestleder Luiz Carlos da Costa, er blant de savnede utenlandske FN-ansatte. Begge befant seg i det fem etasjer høye hovedkvarteret som kollapset da jorden begynte å riste tirsdag.

Haitis president René Préval sa dagen etter skjelvet at Annabi var funnet død, men det blir avvist fra FN-hold.

— Vi kan ikke bekrefte noe før prosessen har gått sin gang. Folk trekker forhastede konklusjoner hvis de ser på ruinene, men folk har overlevd, sier Wimhurst.

Reddet ut etter to døgn

Torsdag ettermiddag fikk Wimhurst og de overlevende fra MINUSTAH fornyet håp. Etter nesten to døgn inne i ruinene ble den estiske FN-livvakten Tarmo Joveer lokalisert av hunder som lette i ruinene. Et redningslag fra USA klarte å hente 35-åringen uskadd ut fra det kollapsede hovedkvarteret.

— Jeg mistet fotfestet, og jeg ble liggende på gulvet. Det var det, svarte Joveer da han ble spurt om hvordan han opplevde skjelvet tirsdag. Timene i ruinene beskrev han som «ikke gode».

FNs generalsekretær Ban Ki-moon omtaler redningen av Joveer som et lite mirakel.