Som om ikke endeløse regnskyll og oversvømmelser var nok: Nå føler folk i kyststrøkene i Sør-England seg også truet av en diger hvithai, som skal være observert utenfor kysten av Cornwall helt sørvest i Storbritannia.

I løpet av uken som gikk, skal en rekke mennesker ha sett haien, og to av dem greide å få tatt observasjonene opp på video. Opptakene er riktig nok svært uklare, men noe som ligner finner og en truende kjeft skal være å se.

Opptakene ble vist igjen og igjen på britiske fjernsynsnyheter mandag. – Hvis det virkelig er en hvithai, er det noe vi bør feire, og ikke være redd for, sa Richard Pierce i de britiske haientusiastenes organisasjon Shark Trust.

Myndighetene har tatt saken alvorlig nok til å oppfordre badende og surfere til å opptre forsiktig på strendene nær stedene der haien skal være sett. – Men vi lar oss ikke skremme, selv av en hvithai, sier Dave Foster i det britiske surferforbundet.

En talsmann for den britiske kystvakten sier ifølge BBC at vitenskapen ikke kjenner til noe bekreftet tilfelle av at hvithai har oppholdt seg i farvannene utenfor Cornwall. Derimot har man sett andre og mindre haiarter med overfladisk likhet med hvithai, forteller han.

SPRER FRYKT: En stor hvithai skal være observert utenfor kysten av Sør-England.