Fristelsen ble for stor – Mark Sanford ødela sin politiske karriere da han tilbrakte tiden hos elskerinnen.

Den republikanske guvernøren i South Carolina er ingen hvem som helst. Han er formann i foreningen for republikanske guvernører, og ble regnet som en mulig presidentkandidat i 2012.

Innrømmer sidesprang

Nå har han innrømmet utenomekteskapelig affære i Argentina, og trekker seg fra formannsvervet. På en følelsesladet pressekonferanse ønsket han imidlertid ikke å si noe om han også vil gå av som guvernør.

– Jeg har sviktet en rekke mennesker, sa Sanford.

Han innrømmet at han hadde vært utro med en «god venn», som han første gang møtte for åtte år siden.

«Det jeg gjorde var galt. Punktum. End of story,» sa Sanford. Familien har kjent til sidespranget i fem måneder.

«Noe eksotisk»

Det var da han rett og slett ble borte i flere dager at historien til slutt sprakk. Leteaksjonen etter den forsvunne guvernøren fikk stor oppmerksomhet i hele USA.

Hans medarbeidere hevdet at han var på fottur langs Appalacjian Trail, en turvei øst i USA, mens konen hevdet hun ikke visste hvor han var.

Men onsdag dukket Mark Sanford selv opp og sa han hadde vært på privat besøk i Argentina fordi han ønsket å oppleve noe «eksotisk».

Vurderingsevnen?

At han forlot guvernørkontoret i South Carolina nesten en hel uke uten å gi beskjed, har fått mange til å stille spørsmål om hans vurderingsevne. Sanford har mer enn et år igjen av perioden som guvernør og konstitusjonen gir ham ikke anledning til å stille på ny.

For det republikanske partiet kommer saken svært ubeleilig ettersom senator John Ensign fra Nevada så sent som i forrige ikke innrømmet et sidesprang med et medlem av sin valgkampstab.