Den tragiske hendelsen skal ha skjedd da faren skulle levere sønnen i barnehagen i Eslöv i Sverige tirsdag. Da skal han ha glemt gutten i bilen, sier Mats Svensson ved påtalemyndigheten i Södra Skåne tilExpressen.

— Faren har fortalt at han begynte å lure på om han virkelig leverte barnet i barnehagen, og da han senere kom tilbake til parkeringsplassen satt gutten fortsatt der. Han satt der i åtte timer, sier Svensson.

Ifølge avisen har mannen en jobb som innebærer at han parkerer sin egen bil, og deretter kjører av gårde med en annen bil. I bilen han parkerte satt gutten i et bakovervendt barnesete. Faren skal ha forlatt bilen ved 06.30-tiden, og først ved 14-tiden skal han ha kommet tilbake og oppdaget sin sønn livløs i bilen. Han varslet da selv politiet.

23,9 grader i skyggen

— Det er et ungt par, en helt vanlig familie, der moren vanligvis leverer i barnehagen. Men akkurat denne dagen leverte faren, sier Svensson.

Det er ikke fastslått hva som førte til at den to år gamle gutten døde, understreker politiet. Men det er mistanke om at dødsfallet kan skyldes overoppheting, opplyser Svensson. Gutten vil bli obdusert.

Ved den nærmeste målestasjonen ble det målt en makstemperatur på 23,9 grader i skyggen denne dagen, opplyser TT ifølgeAftonbladet. Ved 09-tiden om morgenen var det 11,8 grader, og tolv timer senere ble det målt 20,2 grader.

Politiet snakker nå med moren og barnehagepersonalet for å få mer informasjon om hva som kan ha hendt. Normalt kontakter personalet foreldrene hvis et barn ikke kommer i barnehagen, ifølge Svensson.

Faren har blitt avhørt en gang, og er nå i for dårlig forfatning til å bli avhørt, etter det som har skjedd. Han er ifølge politiet mistenkt for å ha forårsaket en annens død, men politiet vil ikke begjære ham varetektsfengslet.

- Svikt i rutinene

Sjef for barn- og familieforvaltningen i Eslöv, Kerstin Melén-Gyllensten, sier til Expressen at kommunen har rutiner for sikkerhet i barnehagene. Disse innebærer blant annet instrukser for hva personalet skal gjøre allerede første fraværsdag dersom et barn har fravær som ikke er varslet.

Da gutten ikke kom i barnehagen tirsdag ble ikke disse rutinene fulgt.

— Det var ingen som ringte til hans foreldre, etter det jeg kan se i den første undersøkelsen jeg har foretatt. Dette er en forferdelig hendelse, og dette skal ikke skje. Vi har gode rutiner, men denne gangen har det vært en svikt i rutinene, og jeg skal nå undersøke hvorfor, sier Melén-Gyllensten.