NTB-TT

Politifolk var i ferd med å granske identiteten til en skadd svenske, da sykehuspersonalet fortalte dem at en annen skadd person var innbrakt. Personalet ga politifolkene personlige opplysninger om vedkommende, og fortalte blant annet at han var tysk statsborger.

Bruddet på taushetsplikten ble avslørt av Malmö-avisen Sydsvenska Dagbladet tirsdag. Overlege og pasientombud Ingemar Wickström ved Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg er overrasket, og sier at saken naturligvis må granskes i sin helhet. Den tyske aktivistens svenske forsvarer Claes Östlund ble heller ikke informert om at hans klient ble pågrepet etter tips fra sykehuset.

— Det er svært underlig at sykepleiere med taushetsplikt går til politiet på denne måten, sier han til Sydsvenska Dagbladets nettutgave.

Tre personer fikk skuddskader, da politiet åpnet ild mot demonstranter under EU-toppmøtet i Stockholm 15. juni. Ingmar Wickström utelukker ikke at den eller de som snakket med politifolkene på Sahlgrenska, rett og slett kan ha forsnakket seg i en kaotisk situasjon.