Den våte høsten og sine våren har gjort at mange bønder har kjøpt inn ølavfall fra Hansa. Det har skapt en del ølavhengige griser i følger Hansa, skriver Fanaposten i dag.

-Det er ikke akkurat kjernevirksomheten vår, men det har vært et bi-produkt i mange år, sier markedssjef Lisbeth Hope Frugård i Hansa Borg Bryggerier AS til bt.no.

Hansa har i mangeår solgt avfallet fra ølproduksjonen som dyrefôr. I år går salget bedre enn noensinne.

Mask og berm Hansa selger to typer dyrefôr: Mask og berm. Mask er avfall etter malten og er alkoholfritt. Det går til kyr og hester. Bermen er gjæravfall og er alkoholholdig.

-Vi har fått tilbakemeldinger fra flere bønder om at grisene er blitt avhengige av bermen, sier Sverre Strømmen i Hansa til Fanaposten.

Ikke Emil

— Nei, de blir ikke slik som hos Emil på Lønneberget. Vi tilsetter et stoff som nøytraliserer alkoholen, så grisene blir ikke fulle. Blir de avhengige av noe så er det av ølsmaken. Den deilige smaken kan jo noen hver av oss bli avhengig av, sier markedssjef Lisbeth Hope Frugård i Hansa.

Les hele artikkelen i Fanaposten her: Dyrene skåler i øl-avfall

EMIL: De fleste av oss husker sikkert at Emil sørget for glade og fulle griser i Lønneberget. I Bergen tar Hansa jobben.