Natt til lørdag la Varg Vikernes ut del to av sitt blogginnlegg «terrorisme i Frankrike». Mens hans første innlegg omhandlet arrestasjonen, skriver han her om hendelsene etter at han og konen ankom Brive-la-Gaillarde tirsdag morgen og ble avhørt.

Vikernes skriver at han er overrasket over hvor raskt han fikk snakke med sin forsvarer. Han skal ha fått vite med en gang at han var arrestert for «terrorisme».

«Da politiet ikke fant noe i huset vi leier eller på eiendommen vår som skulle tilsi på noen måte at jeg og min kone hadde noen kriminelle planer, hadde politiet bare ett valg — å få oss til å snakke på oss problemer, for å si det slik,» skriver Vikernes på bloggen.

«Men det virket ikke som de var ute etter å «ta» oss. Det virket mer som de ville ha en oppklaring. Jeg var sjokkert!» fortsetter han.

«Frankrike var annerledes»

Mens han kaller norsk politi bøller, som alltid var ute etter å ta ham, mener han de franske politifolkene faktisk gjorde jobben sin.

«Ingen falske vitnemål, fabrikkerte bevis, plassering av ulovlige gjenstander på eiendommen vår eller desperate forsøk på å få alt jeg sa til å høres ut som jeg var råtten til beinet, forsøk på å misforstå meg med vilje, eller sette meg og min kone opp mot hverandre,» skriver han.

Det er ikke bare antiterrorpolitiet som får skryt. Det gjør også det lokale politiet i Brive.

«Frankrike var virkelig annerledes. Jeg skammet meg litt over å være norsk. Kanskje sivilisasjonen ikke har nådd Norge likevel.»

Ifølge Vikernes fant fransk antiterrorpoliti raskt ut at han og konen ikke hadde noen terrorplaner. Men de måtte finne en måte å rettferdiggjøre arrestasjonen på, skriver han.

«Mannen på toppen, en politiker, selvsagt, ville ta meg for noe. Ingen terrorplaner avslørt etter 24 timer? Ingen ond naziindoktrinering av barn avslørt etter de første 48 timene? Merde!Så de måtte finne noe annet å ta meg på, og utvidet varetekten med ytterligere 48 timer,» skriver Vikernes videre.

— Fikk spørsmål om barna

Ifølge Vikernes begynte da politiet å forberede andre anklager mot paret, som hvorvidt de var skikkede foreldre:

«Jeg fikk spørsmål om kamuflasjeklærne og pil-og-bue-settet til sønnen min, samt min datters bruk av sverd på noen av bildene på bloggen min.»

Vikernes har lagt ut to bilder som blant annet viser datteren med et tresverd.

«Jeg aner ikke hva de tenkte på da de stilte disse spørsmålene. Den lille to år gamle jenten som leker med storebrorens tresverd? Nei, det er ikke militærtrening og hjernevasking av barn. Det er ikke politisk indoktrinering. Det er helt normalt. Gutter elsker å leke gjemsel, og da er kamoklær veldig bra,» skriver han deretter.