Dødstallet stiger etter det kraftige jordskjelvet som har rammet de østlige delene av Tyrkia. Redningsarbeidere graver i ruinene av sammenraste hus for å få ut overlevende.

— Mandag formiddag var det finnet 39 døde, sa guvernør Muammar Erol i den østtyrkiske provinsen Elazig til fjernsynskanalen CNN Turk. Ifølge nyhetsbyrået Anatolia var minst 60 mennesker skadd i jordskjelvet.

Skjelvet med en styrke på 6,0 inntraff rett etter klokken 04.30 lokal tid mandag morgen. De 39 som var fastslått omkommet, mistet livet i fem landsbyer nær skjelvets episenter ved Basyurt i Elazig, opplyste talsmenn for myndighetene.

— Flere landsbyer der husene stort sett er bygd av jord og murstein har fått store skader. Derimot er bare gjort helt minimal skade på bygninger av sement eller stein, der har det bare oppstått sprekker i veggene, sa guvernør Erol.

De lokale sykehusene har hendene fulle med å behandle skadde, og leger og medisinske forsyninger var mandag på vei inn til jordskjelvområdet. I 1999 mistet rundt 18.000 mennesker livet i en jordskjelvkatastrofe i Tyrkia.